Afaceri Online Logo    

DEMAREAZA PROPRIA AFACERE ONLINE

 
  HOME | PROIECTARE WEB SITE |PROMOVARE WEB SITE  
INTELLIGENT BUSINESS
MEGAPACHETUL AFACERI VIRTUALE
PACHETUL SOFTWARE
PACHETUL E-BOOKS
PACHETUL TUTORIALE VIDEO
PACHETUL SCRIPTURI
BONUSURI
CUMPARARE SI LIVRARE !
Despre noi si contact :
 
 
 

 

DESPRE PROMOVAREA WEB SITEURILOR

Lucrul cel mai important in afara de oferta ta, este calitatea traficului. Degeaba ai mii de vizitatori zilnic, daca ei nu sunt interesati in mod direct de produsele sau serviciile oferite de tine. Cu cat traficul este mai directionat pe tipul tau de afacere cu atat sansele ca afacerea ta online sa prospere sunt mai mari.

Siteul tau are trafic, dar nu converteste(in vanzari) pe cat ai vrea?

Un newsletter este o solutie in acest sens.

Ofera-le informatii utile intr-un newsletter periodic(zilnic, saptamanal, lunar, etc). Tine permanent legatura cu ei prin email. Astfel vei crea o legatura directa si personala cu vizitatorii site-ului tau.

In general, oamenii mai repede cumpara de la o persoana cunoscuta, sau la sugestia unui prieten.

NU FOLOSI MESAJELE NESOLICITATE !

Spam-ul este pedepsit prin lege si are efecte negative asupra ta si a afacerii tale.

Nu indemna direct in mesajele tale sa cumpere produsul X sau Y. Explica-le beneficiile care le-ar avea daca ar utiliza produsul X sau Y. Ofera-le informatii gratuite din acel domeniu de activitate.

Orice persoana care foloseste internet-ul si implicit email-ul
a auzit de spam. Cu toate ca este interzis prin lege este folosit foarte des. (vezi Legea Comertului Electronic 365/2002)

Nu este saptamana sau chiar zi in care sa nu fim agasati de mesaje nesolicitate.

Oare care sunt sansele ca un astfel de mesaj sa fie citit, sa te faca sa dai click pe oferta respectiva, dar sa mai si cumperi produsul caruia i se face reclama ?

La multi dintre noi s-a format un automatism: cand vedem un mesaj al carui destinatar nu-l cunoastem, sau daca subiectul suna cumva a mesaj comercial, automat apasam butonul de stergere.

Si in felul acesta peste 90% din mesajele trimise sunt trimise in trash, fara sa-si atinga scopul propus initial. Si asta in cazul in care serverul de mail nu le detecteaza automat ca fiind spam.

Se merita sa trimiti spam ?

Sa presupunem ca prin diferite tehnici faci rost de 500 de adrese de e-mail. Ai un produs si vrei sa-l promovezi, asa ca faci spam la lista obtinuta.

Majoritatea iti vor ignora mesajul si ti-l vor sterge, pentru ca ei nu stiu cine esti si de ce le trimiti lor mail.

Sa zicem ca un procent de 10% vor citi emailul pana la capat si vor da click sa intre pe situl tau.

Deci ai 50 de persoane care ti-au vizitat site-ul din 500 inititale. Daca intr-adevar persoanele respective cred ca au un beneficiu cumparand produsul de la tine, o vor face.

.Felicitari ai facut o afacere buna, dar nu excelenta !

Daca ai trimite mail la 1.000.000 adrese, crezi ca s-ar merita ?

Reclamele in sistem PPC(Paid Per Click) sunt cele mai folosite in acest moment pe Internet.

Vremea bannerelor publicitare s-a cam stins. Dupa atatia ani si miliarde de afisari de bannere, vizitatorii s-au format un fel de filtru mental care ignora aceste bannere. Astfel rata de click (numarul de click-uri la 100 de afisari) a scazut drastic.

In Romania inca se mai utilizeaza acest sistem prin schimburi de bannere(banner exchange). Deasemenea firmele mari investesc in campanii cu bannere, mai ales pentru brand awareness.

Cele mai folosite tipuri de reclame acum sunt cele text.
Ele contin un titlu si o descriere. Rata de click pe aceste reclame este mult mai mare decat a bannerelor, uneori ajungand si la 10%.

Google , Yahoo (Overture) folosesc reclamele in sistem PPC.
Google Adwords – permite advertiserilor sa-si faca reclama prin anunturi text care apar in dreapta rezultatelor cautate in Google sau pe reteaua miilor de site-uri partenere care folosesc Google Adsense.

Google Adsense – iti permite sa introduci reclame text la tine pe site (reclamele apar automat in functie de profilul siteului) si castigi un procent(de obicei 25-70%) din fiecare click.

Daca un anunt text nu are o conversie foarte buna se poate schimba continutul anuntului (titlul si descrierea) pana se imbunatateste conversia. Acest lucru se intampla in timp real.

Intrand si mai in detaliu in acest proces, se poate contoriza si diferenta dintre vizitatorii care au intrat de pe un anunt si au cumparat si vizitatorii care au cumparat intrand de pe alt anunt.

Astfel se poate decide care anunt este mai bun. Este posibil ca un anunt cu o conversie mai mare sa converteasca mai prost la vanzari si un anunt cu o conversie mai mica sa converteasca traficul mai bine in vanzari.

Ai un site prin care vinzi produse sau servicii? Vrei sa ai o explozie de trafic si clienti?

Marketingul afiliat este solutia. Functioneaza ca un parteneriat intre siteul tau si alte situri care iti promoveaza produsele sau serviciile. Afiliatii (parteneri/asociati) obtin un comision din vanzarile produselor sau serviciilor oferite de tine.

Tot acest proces se integreaza cu ajutorul unui software care tine managementul proceselor(vizite, clickuri, comenzi, rapoarte,etc)

Traficul obtinut din marketingul afiliat este cel putin la fel de bun ca si traficul obtinut din motoarele de cautare.

Atentie: alege-ti partenerii care sunt din aceeasi nisa ca si tine, altfel traficul nu va converti in vanzari. (degeaba aduci trafic din domeniul IT pentru a vinde haine de dama sau produse cosmetice)

Copywritingul este arta de a scrie materiale de vanzari sau marketing. Copywritingul este folosit in scrierea de scrisori de vanzari, planuri de afaceri, reclame, etc.

Un web copy bun poate pozitiona pagina mai bine in motoarele de cautare si poate converti mai usor vizitatorii in clienti.

Marketingul viral este tehnica prin care un mesaj publicitar se propaga de la sine (fara eforturi din partea autorilor).

Exemple de marketing viral :
- scripturile tell-a-friend
- scriptruile send-a-postcard
- scripturile prin care daca iti anunti X prieteni primesti ceva gratuit din partea siteului
- reproducerea de linkuri (interesante) prin messenger catre prieteni,posturi pe forumuri,bloguri,etc

Unul dintre factorii cei mai importanti in optimizarea pentru motoarele de cautare este obtinerea de linkuri externe (inbound links).

Cu cat sunt mai multe linkuri externe, cu atat se ridica pozitionarea in motoarele de cautare.

O metoda practicata este postarea de linkuri catre siteul ce se vrea optimizat pe GuestBookuri, in comentariile de la bloguri sau in paginile editabile de la siteurile Wiki.

Multe dintre acestea au protectie anti linkspam, sau comentariile si posturile sunt aprobate manual.

Dar, dintre milioanele de siteuri, se gasesc cateva sute sau mii unde se pot pune linkuri.

Cei care s-au gandit la automatizarea acestui proces, au dezvoltat chiar si software care cauta automat pe web si posteaza comentarii cu linkuri.

Avantajul acestui “artificiu” este ca siteul este repede indexat (daca este nou) sau se obtine o urcare in top relativ usoara.

Dezavantajul este ca autorii siteurilor unde au fost postate pot vedea cu usurinta aceste linkruri (chiar daca sunt ascunse cu css) si le scot, eventual reclama si siteul pentru linkspam.

Alt dezavantaj este ca dupa 2-3-5 dansuri(google-dance) motoarele de cautare isi dau seama ca este ceva in neregula si depuncteaza siteul.

<<< TOP

 

 

Copyright @2007 Afaceri Online - Toate Drepturile Rezervate


Free Web Hosting